Ásványok tisztítása & feltöltése

Biztos elgondolkodtatok már azon, hogy jó-jó oké, hogy gyógyítanak a kövek, de mégis mi lesz azzal a sok negatív energiával, rezgéssel amit levesznek rólunk? 

Az ásványok, attól függően milyen fajtáról beszélünk más és más gyógyító erővel rendelkeznek, az viszont mindegyikre általánosan elmondható, hogy leveszik rólunk a negatív energiákat, rossz rezgéseket, tisztítanak minket és feltöltenek. 

Viszont most arról fogok nektek írni, hogy hogyan tudjátok ti megtisztítani és feltölteni a kis gyógyító köveitek, legyen az marokkő vagy már egy ékszeren lévő darab. Az hogy megtisztítsuk a köveinket nagyon fontos, ugyanis a kövek felszínére tapadt rezgéseket, energiákat mi fogjuk átvenni, ahogy hozzájuk érünk. Tehát ha előttünk valaki olyan ember fogta meg az ásványunkat, akinek mondjuk rossz napja volt, vagy tele van negativitással, akkor miután visszakerül hozzánk átvesszük az illető energiáit, és nem fog minket megfelelően gyógyítani. Én ezért is szoktam például rendszeresen eljárni természetes forrásvizekhez, hogy ott megtisztítsam és feltöltsem nektek a nyakláncokat, és a még nem használt köveket. 

Többféle tisztítási módszert is alkalmazhatunk. A legegyszerűbb talán a sóval történő átmosás, de ezt csak akkor végezzük, ha tisztában vagyunk azzal, hogy nem okoz-e maradandó károkat a kőben a só. a Legtöbb követ nyugodtan tisztíthatjuk sóval, de van pár kivétel, amit jó ha betartunk. Például a holdkövet és az opált egyáltalán nem szabad sóval tisztítani, ugyanis elveszti irrizáló fényét, és teljesen meggyengíti gyógyerejét. Ugyanez igaz a napfényre is, sok ásvány veszít erejéből és ragyogásából, ha forró, napsütésnek tesszük ki. 

Egy másik módszer a természetes folyóvízzel való tisztítás. Ha előre tudjuk, hogy olyan helyre megyünk nyaralni, kirándulni, pihenni, ahol van patak, folyó, vagy forrásvíz, akkor vigyük magunkkal köveinket és tisztítsuk meg őket a víz erejével. Nincs is a természetnél erősebb tisztító és energiafeltöltőhely. Nemcsak a kövek, de mi is tisztulunk. Elegendő pár percig a vízben tartani őket. Ha egyszerre sokat viszünk, akkor egy halászhálóba is belehelyezhetjük őket, az egyszerűség kedvéért.

De például tisztíthatunk a hold erejével is. Teliholdat megelőzően 1-2 nappal, ha kitesszük őket a párkányra, és megvárjuk a telihold más napját, már utána használhatjuk is. Nem csak tisztulnak a kövek, hanem fel is töltődnek. 

Egy régi módszer szerint, az is jó megoldás ha földbe ássuk el, hiszen akárcsak a víz, a föld is tele van energiával. 3-4 nap alatt teljesen megtisztulnak és feltöltődnek. Persze azért itt benne van a pakliban, hogy elfelejtjük hogy hova ástuk el, vagy kikaparja a kutyus :D

Tisztíthatjuk köveinket még mandalára, vagy szent geometrikus formákra helyezve, például yantrákra, vagy az élet virága szimbólumra. Rajzolhatunk saját mandalát is hozzá, a legjobb ha közben mantrázunk is mert a különböző mantrák, imák is ugyan olyan erősek gyógyításban és tisztításban, mint bármelyik más módszer.

Mindegy hogy melyik módszert választod, az a lényeg hogy örömmel szeretettel tedd és akkor biztosan tiszta és friss energiákkal lesznek feltöltve.

Szép hétvégét nektek!